Alfa liponsyra

Intresserad att veta mer om alfa liponsyra? Du kanske har hört ordet ALA i samband med kosttillskott? Och framförallt då kanske inom området fettförbränning. ALA är en förkortning för det engelska ordet “alpha lipoic acid” vilket på svenska alltså är alfa liponsyra.

Vid sin upptäckt på 1950-talet var alfa liponsyra officiellt klassat som en vitamin. Men detta ändrades 1980 då en grupp forskare fastställt att denna unika förening hade antioxiderande egenskaper och kan ha mängder med positiva egenskaper på din fettförbränning. Alfa liponsyra är till och med en av de kraftigaste antioxidanterna som finns. ALA hjälper till att förstärka effekten av övriga antioxidanter som oskadliggör fria radikaler.

alfa liponsyra core

1. Core ALA

Mest alfa liponsyra för dina pengar.

ALA 400

2. ALA 400

Bra ALA-produkt från Star Nutrition.

alfa liponsyra extreme

3. ALA Extreme

Många av mina vänner föredrar den här.

En av de mest intressanta aspekterna av denna “fria radikal dödare” är att alfa liponsyra är både fett och vattenlöslig. Det betyder att den kan resa till någon cell i kroppen och slå ut oxidation med ett enda slag. Inte undra på att alfa liponsyra klassificeras som en av de kraftigaste antioxidanterna som finns. Som ett resultat av mängder med forskningsstudier har forskare kallat ALA för den “universala antioxidanten”. Ett smeknamn som lever upp till de forskare har kommit fram till i dessa studier.

ALA skyddar

På grund av dess unika resväg så tillåts alfa liponsyra att skydda nervsystemet, lungor, hjärta samt ögon och muskler. Det har även visat att alfa liponsyra kan bidra till att öka både ditt närminne och ditt långminne. Genom att skydda de miljarder signalsubstanser som reser genom hjärnan och övriga kroppen varje sekund så har afla liponsyra blivit ett föremål med stort intresse för minne och kognitiv funktion.

Om du känner att du har brist på energi kan ett tillskott av ALA vara lösning. Alfa liponsyran jobbar tillsammans med B-vitaminer för att frigöra energi från proteiner, fett och kolhydrater. Det upptäcktes då alfa liponsyra gavs till personer som lider av kronisk trötthetssyndrom. Vill du läsa mer om olika studier hittar du dessa lätt här.

Som ännu en bonus har användare av alfa liponsyra rapporterat att dessa tillskott kan bromsa effekterna av åldrande, stödja en bra syn och främja en klar och frisk hud.

  • Alfa liponsyra är en kraftfull antioxidant.
  • När kroppen angrips av fri radikaler tar liponsyran den största smällen.
  • ALA höjer nivåerna på andra antioxidanter.
  • Bättre fettförbränning genom en förbättrat insulinkänslighet.
  • Inga biverkningar men massa positiva fördelar.

Så tar du alfa liponsyra

Till skillnad från vissa kosttillskott som endast är effektiva när de tas på bestämda tider kan du konsumera alfa liponsyra när som helst på dagen. Med eller utan mat dessutom.

En lagom dos sägs vara mellan 100-200 mg.

Biverkningar

ALA är ett säkert tillskott som din kropp förhoppningsvis bara kommer må bra utav. Vissa användare har rapporterat milda upprörda magar och hudutslag, men de händelserna är extremt sällsynt.

Är du diabetiker kan du behöva justera din insulin innan du kompletterar med alfa liponsyra. Som vanligt bör du rådfråga din läkare om du använder några sorts mediciner för att vara på den säkra sidan.

Kolla in största utbudet på Alfa liponsyra här >

 

Läs mer om ett annat intressant ämne > pyrovat som ingår i kroppens citronsyracykel som du läser mer om på sidan.