Bränna fett tar tid

fettförbränning tar tidDet finns många fina ordspråk som “Rom byggdes inte på en dag” och så vidare. Detsamma gäller för att skapa den där kroppen du alltid har velat ha. Du kan ha haft den förut och vill nu tillbaks till en form du en gång haft, men förlorat. Allt är möjligt om du bestämmer dig och sätter tydliga mål på vad du ska äta varje dag.

Först av allt så har jag några ord till dig som har haft ett stillasittande liv men som nu vill börja träna för att bränna fett. Det är ett stort steg att ta men bara genom att tänka på det och att du har surfat in på den hr sidan visar att du verkligen vill sätta igång med fettförbränning.

Bryt och förändra vanor sakta men säkert. Annars är det stor risk du misslyckas.

Är du nybörjare är det bäst att lätta på allting långsamt, snarare än snabbt. Att gå in på en ny diet och att göra en komplett träningsprogram som är helt annorlunda än vad du är van med kommer förmodligen sluta i katastrof. Okej katastrof var ett starkt ord men den bistra sanningen är att den att många som gör drastiska förändringar i sitt liv kommer inte “orka” hela vägen. Det är bättre att ändra en sak första veckan, en annan sak vecka två och så vidare. Då kommer du ha mycket störa chans att lyckas.

Vill du bränna fett framgångsrikt och långsiktigt ska du låta fettförbränningen ta den tid det tar. Skynda långsamt!
Toggle

 

Visst finns människor som klarar hur stora förändringar som helst som helst på en gång. Men den stora massan av oss klarar inte att göra drastiska förändringar på en gång, det kommer att bli svårt och slutar många gånger med att de lägger på sig fett istället för att uppnå fettförbränning. Så det bästa råd jag kan ge är – Ändra dina kostvanor och ditt träningsupplägg sakta. På så sätt kommer du lyckas med en långsiktigt fettförbränning!

Kost för att förbränna fett

Det finns många metoder som kan hjälpa dig när du vill förbränna fett. Du kommer att finna att några av metoderna passar dig bättre än andra. Men bortsett från allt annat så är din kost definitivt den största faktor du ska tänka på när det kommer till fettförbränning. Det finns väldigt mycket mat du kan äta som inte innehåller lika mycket kalorier som den mat du är van vid. Gör en googlesökning på lågkalorimat så kommer du få mängder med tips.

Ett alternativ många väljer är att ersätta en eller ett par av dagens måltider med en så kallad måltidsersättning. Läs mer om dessa tillskott på sidan med samma namn.

Steg två blir att analysera vilka typer av motion som du gör idag och vad som måste göras för att du ska nå dina mål. Vi antar att du redan tränar då och då, men om du inte gör det är det helt okej. Nu ska du försöka träna lite mer för varje vecka till du kommer upp i en träningsdos som du tycker ger den effekt du vill på din fettförbränning. Kom ihåg att skynda långsamt. Springer du 3 kilometer så ska du inte börja springa 1 mil direkt. Höj istället distansen med 1 kilometer åt gången och spring den sträckan tills det känns okej att öka ytterliga.

En liten sammanfattning så här lång;

  • Dra ner på ditt kaloriintag sakta. I början är ett underskott på 500 kalorier mer än väl.
  • Öka träningsdosen med 1 pass i veckan eller spring några minuter längre än vanligt.
  • Ökar du för snabbt så är risken stor du inte håller hela vägen in i mål.

Gör vad du gillar

heartAtt göra det man gillar mest gör oftast att du inte uppfattar aktiviteten som något jobbigt. För att hitta rätt träning och den mest effektiva för fettförbränning ska du helt enkelt göra vad du gillar. Om du gillar tennis ska du spela tennis. Gillar du badminton spelar du badminton istället. För din kost gäller samma princip som med träningen. Det finns mängder med nyttiga livsmedel som är hur nyttiga som helst. Oftast är de livsmedlen lite dyrare men jag hoppas du tycker det kan vara värt att lägga pengar på. Några klassiker är att äta ägg till frukost och till lunch kan du satsa på en god sallad, med stor del sallad. Dessa livsmedel innehåller ett lågt kalorivärde.

Om du tar det lugnt och gör en sak i taget kommer du lyckas det är jag övertygad om. Lycka till!

fettförbränning hem