Grönt kaffe bränner

Gröna kaffebönor är en relativt ny ingrediens för fettförbränning. På grund av att grönt kaffe har en mängd hälsofördelar så har det fått väldigt mycket uppmärksamhet det senaste året och börjar nu bli en riktig storsäljare.

Grönt kaffe här för att stanna.
Toggle

 

Hur fungerar gröna kaffebönan?

Likt grönt te så innehåller grönt kaffe polyfenoler. Dessa polyfenoler är väldigt rika på antioxidanter, och de hjälper kroppen neutralisera skadliga fria radikaler. Forskning har även visat att grönt kaffe har en blodtryckssänkande effekt också. Till skillnad från vanliga kaffedrycker är gröna kaffebönor fattiga på koffein och är inte heller lika gott som vanligt kaffe.

Den stora hemligheten till varför grönt kaffe är så mycket nyttigare än vanligt kaffe är att när bönan rostas så förstörs klorogensyra. De syrorna finns alltså kvar i grönt kaffe och de har två stora fördelar;

  • Hjälper blodsockret att stabilisera sig genom att hämma frisättningen av glukos i kroppen.
  • Klorogensyrorna ökar den metaboliska produktionen i levern, det bränner mer fett.

Denna dubbla mekanism gör att absorptionen av fett hindras och hjälper dig att gå ner i vikt. Det finns både en omedelbar effekt då klorogensyra signalerar till levern att bränna lagrat fett först. Sen finns det en långsiktig effekt då grönt kaffe saktar in bearbetningen av socker som omvandlas till glukos. Det leder till mer fettförbränning då överskottet av glukos inte förvandlas till fett senare.

Tänka på vid köp

Grönt kaffe pillerSom vanligt när du ska köpa ett kosttillskott är det viktigt att läsa ordentligt på innehållsförteckningen. Det finns två sorts grönt kaffe extrakt. 100% rent och grönt kaffeextrakt med tillsatta ingredienser, alltså inte rent.

Det brukar rekommenderas att du satsar på en produkt som innehåller minst 42% klorogensyra och inga andra ingredienser än just extraktet. Den rena faktorn är viktig då det inte finns några kända bieffekter från “rena” gröna kaffebönor. Så om du vill minimera dina chanser att få några negativa biverkningar från grönt kaffe satsa på en produkt som är 100% ren och inte innehåller några andra ingredienser förutom det som kapseln är gjort av (brukar vara gelatin). Den produkten jag har använt och varit nöjd med är Green Coffee Extract från det kända märket self. Den produkten innehåller bara extrakt och har en halt på 50% klorogensyra. 299:- kostar en burk 120 kapslar vilket räcker i 2 månadar.

Hoppas du blev lite klokare på vad det gröna kaffet kan göra för din fettförbränning.

Som med alla fatburners är det viktigt att ta det lugnt och prova sig fram till en bra dos för just dig.
Toggle

 

Gå till förstasidan för att läsa mer om > fettförbränning